Graffiti og gatekunst

Det fins mange diskusjoner om graffiti og gatekunst kvalifiserer som kunst. Noen sier det er hærverk, og teknisk sett, tar de ikke helt feil. Gatekunst er i de fleste tilfeller ulovliLes merg, det stemmer. Andre sier det er en essensiell kunstform i den moderne, urbane tidsalderen, og de tar ikke helt feil, de heller. Gatekunst er enklest beskrives som skjæringspunktet mellom kunst og kriminalitet. Der de to møtes, skjer magi. Ta med deg den magien hjem med et lerretsbilde med graffiti- og gatekunstmotiver.

Kunsten til det usette

Saken med gatekunst er at, siden den er ulovlig, finner vi den som oftest på usette steder, eller steder som er vanskelig å nå. Du har sikkert også stirret på et grafittiverk og sverget at dette må ha blitt laget av aper eller fjellgeiter? Men nei, gatekunstnere er som oftest altfor menneskelige, og de, akkurat som kunsten deres, forblir ofte usett. Graffiti er, på sin måte, det sanneste uttrykket fra hjertet, og som de fleste sanne ting, finnes på steder som både er skjulte og uventede. Hvorfor ikke ta del av mystikken med et bilde som vil kombinere samtaleemne og dekorasjon på en perfekt måte?

Merkelig kunst

Graffiti begrenser seg ikke ti det som skribles på offentlige toaletter og på veggene på T-banen. Det er en kunstform som både er unik og presis, med regler som alle andre, og utøverne og deres publikum, kanskje enda mer elsket på grunn av sin flyktige natur - når alt kommer til alt, fjernes det meste av graffitien nokså raskt av lokale myndigheter. Denne merkelige, unike kunstformen, nærmest primitiv i sin intensitet, og i form av et lerretsbilde vil den lyse opp nesten alle slags rom med sin maniske energi.

Mystisk kunst

Akkurat som graffitien er det usettes kunst, er den også mystikkens kunst. Bare se på verdens mest berømte graffiti- og gatekunstner, kun kjent som Banksy. Ingen kjenner Banksys virkelige navn eller nøyaktig hvor han er fra, men de kjenner kunsten hans. I graffitiens og gatekunstens verden, er kunsten det eneste folk ser, og mange sier at dette fører til en mer rendyrket form for kunst. Ren eller ei, den er så visst mystisk. Et lerretsbilde av gatekunst er nødt til å tale for seg, fordi den ikke kan hvile på kunstnerens berømmelse.

Kunst som snakker

Noen ganger, når du ser på grafitti eller gatekunst på akkurat den riktige måten, innser du at det du bare trodde var tilfeldige farger og former, faktisk er ord. Mye av gatekunsten er kun ord, skriblet oppå hverandre på en måte som virker vilkårlig, inntil alt du ser er en smørje som plutselig flyter sammen til et budskap. Enten det er navn eller dikt skrevet oppå og over hverandre, er kunsten i dette tilfellet budskapet. På mange måter kan graffiti ses på som det moderne motsvaret til kalligrafi. Hvis du ser på gammel kalligrafi, da var budskapet kunsten, og kunsten var budskapet. Sammen ble de nærmest noe transcendentalt. Selvfølgelig er ikke alt som skrives på vegger i de samme baner som de gamle kalligrafene jobbet med - knapt noen graffiterer et knippe bibelvers på veggene i New York nå om dagen - med det er likevel et budskap. Ta deg tid til å dechiffrere lerretsbilder med disse verkene, og lys opp hjemmet ditt samtidig.

Kunst med holdning

Fordi graffiti- og gatekunstnere arbeider utenfor rammene av det «tradisjonelle» kunstmiljøet, er de ofte villige til å ta sjanser med verkene sine som ingen tradisjonelle kunstnere ville ha tatt. De kan skeie ut, og bruke kombinasjoner av farger og form for å uttrykke hva nå budskapet for øyeblikket måtte være, uten å tenke på om det vil selge, eller om det vil bli forstått. Det er en personlig handling, til tross for at det er så offentlig, og det er et glimt av byens sjel. FBI-agenter har sagt at de ser på graffitien på veggene for å vurdere stemningen blant folket - når graffitien er sint, da er også vanlige borgere deg, men graffitikunstneren har en uttrykksmåte som ikke alle har talent for eller ønsket om å få. Når du får tak i et lerretsbilde fra vår samling av graffiti og gatekunst, er det du faktisk får et øyeblikksbilde av sjelen til et sted på et bestemt tidspunkt.
Produktinformasjon